Ny rektor på Vänergymnasiet Mariestad Marie Kron

Hej

Välkommen till en ny termin och nytt läsår här på Vänergymnasiet. Det är er nya rektor Marie Kron som håller i pennan denna regniga men varma augustidag. Skolan är tom och tyst så jag väntar ivrigt på att få träffa er ungdomar och äntligen få dra igång läsåret 2017-2018 med buller och bång! Arne har lämnat sin telefon till mig och ni kan nå mig på den hela dagarna om det är något ni undrar över.

Torsdagen den 24 augusti välkomnar vi åk 1 kl. 8.10-12.00 i Mässen på våning 3.
Åk 2 och 3 ni är välkomna kl. 12.00 samma dag. Information kommer att finnas på anslagstavlan för er tvåor och treor i vilken sal ni ska träffas.

Jag säger också ett hjärtligt välkommen tillbaka till skolans fantastiska personal – vi kommer att träffas redan onsdagen den 16 augusti kl. 08.10 och börja planera läsåret.

 

I Mässen kommer det att finnas en nyhet – på flera sätt – Den kan visa både varmt och kallt :) – mer får ni inte veta….

 

Ha det nu så bra och njut några dagar till innan vi rivstartar med läsåret 2017-2018!

Syns snart!

Augustihälsningar

Marie Kron
Rektor Vänergymnasiet Mariestad
Hantverkaregatan 7

0501-17074
marie@vanergymnasiet.se

 

Inför skolstarten ht 2017

Under juli får våra nya elever antagningsbesked från antagnings kansliet. Det dröjer för de elever som saknar något betyg, dessa besked kommer först under vecka 32/33.

Vänergymnasiet börjar torsdagen 24/8 kl 8.10 för eleverna i åk 1. Samling våning tre i Mässen. Under de första dagarna blir det specialschema med informationer och aktiviteter. Det vanliga schemat, som läggs ut på hemsidan i början av augusti, börjar vi följa efter några dagar. Dagen avslutas med lunch.

För åk 2+3 gäller  start kl 12.00 i salar som anges på infotavlan på våning två.

Välkommen!

  

Student och avslutningstider

Studenten närmar sig för eleverna i åk3!

Snart stundar en av de festligaste och mest minnesvärda dagarna i livet för våra elever i åk 3. Vi vill alla att fredagen den 16 juni ska bli en högtidlig dag, fylld av glädje där fina traditioner lever vidare!

Det blir traditionell ”mösspåtagning” fredagen 9/6 juni kl 12.00, då våra elever bjuds på studentmiddag i restaurang Vänerskutan. Skolans gemensamma avslutning blir torsdagen 15/6 ca 11.30, där studenterna får sina betyg i samband med att åk 1+2 avslutar sin aktivitetsdag. Före avslutningen bjuder vi alla elever på något grillat. 

OBS! OBS! OBS!

NYA TIDER FÖR STUDENTFIRANDET fr 16/6

Vadsbo- och Vänergymnasiet har justerat tiderna för att det skall bli bättre flyt under dagen. Studenttåget avgår en timma tidigare än förra året.

 Studentdagen, fredagen 16 juni, ser ut så här:

Förmiddagen                           Under den här tiden brukar klasserna träffas i egen regi/privat

11.50                  Bjuder Vänergymnasiet på studentlunch i matsalen (insläpp 11.45)

12.30                  Eleverna bussas till Vadsbogymnasiets idrottshall

12.45                  Klassvis samling inne i Vadsbogymnasiets idrottshall

13.00                  Studenttåget avgår från Vadsbogymnasiet

13.30 ca             Studenterna anländer till Folkets Park, Karlsholme.

14.30-17??         Hemfärd i egna fordon. OBS! Föraren ansvarig för säkerhet. Se…

 

Arne S Tengvall

Rektor Vänergymnasiet

 

Glad påsk

Påsk buffé i Mässen på Vänergymnasiet

Torbjörn och Agneta bjöd oss alla, elever och personal på en härlig påsk buffé med allt som behövdes! Inklusive dessert och ägg i olika former. Vi bockar och tackar för maten,

Glad Påsk!

     

 

Hållbara transporter 6 april 15.20 för allmänheten

Till intressenter inom ämnet hållbara transporter.

Hej

Flera aktörer aktiva i Norra Skaraborg vill bidra med en minskad klimatbelastning. Vi bjuder in dig till vår Mässa/arbetsdag om hållbara transporter, den 6:e april 2017.
Vi på Vänergymnasiet utbildar bla fordonsförare och mekaniker både för lastbilar och personbilar. I våra utbildningar ingår satsningar på att ge eleverna kunskaper om miljökörning, fossilfria bränslen, samt hållbara transportlösningar. Vi vill visa att hur fler arbetstillfällen kan skapas i Sverige i de näringar som finns i transportsektorn och närliggande områden som mekaniker. Även nya arbetstillfällen inom energisektorn med el, biogas, RME, HVO, vätgas, metanol och etanol där ca 18% av fordonsbränslet tillverkas av inhemska råvaror idag. Utbytet av olja och kol till förnyelsebar energi ökar för varje år. 2030 ska det vara klart. Vi har 12 år på oss så det gäller att skynda sig nu.
Vi planerar en aktivitet med föredrag och visningar av fordon kl 11.45 -15.00 för våra elever. På eftermiddagen, 15.20 -18.10, bjuder vi in allmänheten, våra APL-företag samt företrädare för verkstäder och kommuner i närområdet. Även eleverna och deras föräldrar är välkomna på eftermiddagen. Andra fordonsgymnasier bjuds också in.

Vi startar med lunch för elever och föreläsare kl 11.00. Därefter blir det föreläsningar i vår verkstadshall (VH 3) och visning av fordon. Om ni som visar fordon tillåter provkörning kan vi hjälpa till med att organisera detta tillsammans med er. Plats för material som de föreläsande företagen har med sig finns utanför och i lokalen. På eftermiddagen blir det sedan en liknande aktivitet mellan 15.20 – 18.10. Efteråt samlas föreläsarna för en kort reflektion om möjligheter till förbättringar inför 2018.

Med vänlig hälsning från Vänergymnasiet Jan Bertilsson/Lärare och initiativtagare

0706348418                    

Arne Tengvall/Rektor

050117074

Stefan Person/Delägare

Översiktligt program:

15.20 TYAS trailer Välkommen: Allmänheten och andra inbjudna: Skolor, Kommuner, APL-företag mfl
15.22 TYAS trailer Vänergymnasiet och TYA: Transport näringen en framtidsbransch. Vi behöver bli flera och vi behöver utbilda mera.
15.40 TYAS trailer Test- och demonstrationsplats Mariestad
16.00 TYAS trailer Motor Trend: Mirai mfl vätgasbilar och vätgas som drivmedel
16.30 TYAS trailer Finnveden – Volvo Trucks: Nya innovationer
1700 TYAS trailer Frågor från publiken. Visningar. Möjlighet att provköra.

TYAs körsimulator. Kaffe bord till publiken

     
18.10 Mässen Avslutning/utvärdering frukt till de medverkande.

Tårtdekorationer

Bagerieleverna i åk 3 på Vänergymnasiet var på studiebesök i Kungälv lördagen 4 mars. Företaget som besöktes heter ”Tårtdekor”, och det var just det som eleverna fick lära sig mer om, både teoretiskt och praktiskt, med vår konditor Erika som handledare. Riktigt snyggt blev det! Nu är det meningen att eleverna i trean skall lära eleverna i åk 1 allt de kan om detta. Trevligt!

 

Öppet hus 9/11

Onsdagen den 9 november är alla som skall söka till gymnasiet välkomna att besöka Vänergymnasiet för att titta på skolan och verksamheten här. Vi har lärare och elever igång mellan 17.30 och 20.00 med exempel på hur utbildningen går till. Givetvis är föräldrar/målsmän välkomna att följa med. Du kommer när du vill, och kommer att mötas av personal och elever vid entrén. Där får du ett litet program om vad som händer på skolan. Där finns också elever som kan följa med runt och visa skolan.

Välkommen! /Arne S Tengvall

FoodP III  bilar-och-elever-och-laare tummen-uppFoodP II Pbil