Rektorn har ordet

Välkommen till Vänergymnasiet

Vi som jobbar här på Vänergymnasiet vill att eleverna skall lyckas, inte bara med enskilda moment eller kurser, utan även att lyckas bli anställningsbar efter sina tre år här hos oss. Detta gör sig inte av sig självt. Men vi arbetar stenhårt på att våra elever skall lyckas! Det krävs hårt arbete av alla inblandade, dvs vi i skolan – eleven – och elevens sociala nätverk. Det krävs även trygghet, engagemang, trivsel och möjlighet till inflytande. Det krävs bra kommunikation mellan oss som är inblandade. Vi några enkla ledord: Var schysst och gör ditt bästa!

Vi är en liten skola där ingen kan bli anonym, alla blir sedda. Varje dag träffas all personal för att diskutera och lösa de frågor som dyker upp. Ta ställning till händelser som hänt och tillsammans hitta lösningar. Varje vecka har klassen mentorstid, då alla frågor kan tas upp. Vårt elevråd träffas regelbundet varje månad tillammans med mig eller någon ur elevhälsan. Oavsett genom vilka vägar man väljer att säga sin mening är det aldrig lång väg att gå. Vi är alltid nära varann. Det tycker jag känns bra!

Vi har kontakt med många arbetsplatser där våra elever kan genomföra sin arbetsplats förlagda tid (APL). Där får många elever de kontakter som underlättar att få jobb efter yrkesutbildningen här på Vänergymnasiet. Genom de kontakterna håller vi oss också uppdaterade med hur branscherna ser på utbildningen, och hur kraven förändras.

Är du nyfiken? Undrar över något? Hör gärna av dig!

Välkommen till vår skola!

Marie Kron

Rektor Vänergymnasiet